Ik begrijp er hoe langer hoe minder van…

Ik begrijp er hoe langer hoe minder van als ik al deze plannen lees.
Men mag geen chemische producten gebruiken die schadelijk zijn voor de natuur.
Alles wordt geplaatst onder de noemer van bosbeheer, milieubeleid, watervervuiling en dierenvriendelijkheid, en dan dit!
Elke burger wordt er dagelijks met zijn neus in gedrukt om te denken aan natuur en milieu.

Het verhaal van Essers is nog niet koud, de Lommelse boskap ondermijnt de aldaar heersende natuur.
Veel belovende gesprekken om nieuw aan te planten maar er wordt meer weggehaald dan er kan aangeplant worden. Waar slaat dat nu op?

Wat ik dan helemaal niet begrijp is dat op 22Km afstand een nieuwe stoeterij in aanmaak wordt overwogen dat bedacht wordt door de ruiterij familie Philipaerts (link naar het krantenartikel).
Neem dan nog eens in over schouwing dat in Niel (20 Km van Eigenbilzen) de ruiterschool/manege Pacha’s hoeve ligt. In Opglabbeek (om en bij de 20 Km) vind je dan nog eens een bestaande hippisch paardensportcentrum Sentowerpark.

Zijn er nog niet genoeg mogelijkheden voor de paardensport om zich uit te kunnen leven dat er WEER een manege moet bijkomen ten koste van natuur- dier en bosbeheer. Mag de gewone burger ook een plekje hebben om de natuur in zijn eenvoud en pracht te genieten zonder dat er een spoor van fietsen, paarden, mountainbikers te vinden is?

Zijn dit de maatregelen die voorafgaan aan de geplande betonstop?

Ik kan me heel goed inleven in de mening van de bevolking van Eigenbilzen om er GEEN belastende zoveelste manege vlak in de aanpalende achtertuin te hebben.

Ga voor je rechten en heel veel succes! Laat jullie niet doen door het opdringerig financieel, egoïstisch gericht snobisme.

Een recreatiegebied is meer dan enkel paardensport.

P. Alonso