Beste lezers,

In de worden van woordvoerder Frans Verstraeten gaat het hierom een recreatie gebied. Mooi dan kan iedereen gebruik maken van deze “openbare” ruimte. Helaas wordt deze opgeofferd aan een Ondernemer “ oude” stijl die er een manege wil vestigen met 50 stallen het equivalent van 50 koeien, varkens, ezels etc.

Als de stallen zo opgedeeld worden dat iedere stal 2 boxen heeft dan spreekt men snel van 100 paarden. Deze moeten net als alle andere dieren ook eens vrij kunnen lopen . Om zo’n oppervlak te kunnen vullen heeft hij zelfs parkeer gelegenheid nodig, horeca. Anders wordt het als het een stoeterij wordt dan praat je over een fokkerij. Deze paarden moeten eten ( opslagruimte ) en drinken. Mest moet ergens blijven.

Als je de Europese regelgeving erop na houd dan zou de manege/stoeterij minimaal 500 meter van de bewoonde huizen moeten staan, tja ga er maar aanstaan ben je zo een paar duizend vierkante meter kwijt. Betaal je voor meer je krijgt er iets voor terug.

Dan het onderwerp integriteit:

een aannemer mag een brug verbouwen en aansluitend loopt er via allerlei kanalen een procedure om openbare gronden aan te kopen met alle vergunningen die erbij gaan behoren.
Hmmm, dit riekt naar belangen verstrengeling….ik renoveer het openbare werk voor een x bedrag..via openbare aanbesteding ( toch,) als ik op deze recreatie grond…” lees omschrijving “ Limburgs landschap, kan kopen met alle toeters en bellen om een manege/stoeterij te kunnen beginnen.

Beste lezers dit is zo jaren ’70 dit kan echt niet meer…..toen was het zelfs normaal dat je de wethouder en zijn zakenpartners meenam naar de dames van lichte zeden..of een reisje naar Marbella maakte om de deal te beklinken.
Laten we hopen dat de politiek naar de mensen luistert en niet nog verder afstand neemt van zijn kiezers. Waarom vertrouwd de burger zijn politici niet, waarom wil men niet stemmen, waarom stemt men op partijen die schreeuwen hoe komt het toch dat de politici zich niet meer kunnen indentificeren met de kiezer. Wel bv hierom.
Politici kom aub uit uw ivoren toren en luister naar uw kiezer…ze hebben echt iets te vertellen.

Werkgelegenheid ja. Op deze plek nee, er zijn betere alternatieven en leveren minder overlast voor iedereen.

Rommedoux